Hlavní obsah

Šťastný podcast: Konec forintů, kun i korun. Euro by mělo být všude

Foto: Profimedia.cz

V dnešním Šťastném podcastu vám dáme další argumenty proti forintům, zlotým, kunám i korunám.

Reklama

Článek

Jaké to bylo, když ještě vůbec neexistovalo euro, a kam zmizela ČSSD? O tom všem a mnohém dalším si povídá dnešní sestava Šťastného podcastu ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

I když podpora eura stoupá, stále ho nějaký čas ještě mít nebudeme. Nejsme samozřejmě jediná země, která si svou původní měnu nechala, stejně se zachovaly třeba Švédsko, Polsko nebo Maďarsko. A to občas přináší nám, nezkušeným turistům, jisté problémy.

„Když jsem nedávno kupoval hranolky dceři na polské straně Sněžky, věděl jsem, že stačí částku ve zlotých vynásobit pěti a mám představu, kolik platím. Ale kdo z vás ví, kolik je forint?“ ptá se Jindřich Šídlo v novém dílu Šťastného podcastu, který navazuje na aktuální díl Šťastného pondělí.

„Já jsem teď v Maďarsku nedávno byl,“ odpovídá producent pořadu Ondřej Lasák, „a byl jsem z toho tak vyděšený, že jsem radši platil kartou, zavřel jsem oči a doufal jsem, že budu mít na konci měsíce na nájem.“

A právě kvůli těmto počtům máme radost, že už příští rok nebudeme muset řešit otázku „kolik je kuna?“, protože i Chorvati se chystají do eurozóny. Ve Šťastném podcastu se s touto měnou symbolicky loučíme oblíbenými chorvatskými historkami.

„Já jsem do Chorvatska jezdil pravidelně na konci minulé dekády a hádejte, v čem jsem platil ubytování. Samozřejmě, že v eurech,“ poznamenává suše Šídlo.

Aktuální Šťastné pondělí sledujte zde

V rubrice Výběr z hrozných, kde se věnujeme bizarním postům ze sociálních sítí českých politiků, jsme se tentokrát vypravili po stopách ČSSD.

„Já jsem se dívala na aktivitu sociální demokracie třeba na Instagramu,“ popisuje Tereza Povolná, „a je zajímavé, že se tam ani nechlubí nějakými svými úspěchy. Je samozřejmě možné, že je to proto, že v banku zrovna žádné nemají.“

„Mimochodem, předseda ČSSD Michal Šmarda, dlouholetý starosta Nového Města na Moravě, sám kandiduje pod cizím názvem. Já si myslím, že jednou zbylí členové sociální demokracie složí kandidátku, která se bude jmenovat Nejsme ČSSD, a jestli jste nás tam někdy viděli, tak jste se spletli,“ dodává Šídlo.

Šťastný podcast si pusťte v přehrávači v úvodu článku, na Podcasty.cz nebo ve své oblíbené podcastové aplikaci!

S dalším dílem se vrátíme opět příští pondělí.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované