Hlavní obsah

Šťastný podcast: Proč Bohuslav Svoboda nesnáší mladé lidi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Další díl Šťastného podcastu se zaměřil na zajímavosti z komunálních a senátních voleb. A také na Bohuslava Svobodu.

Reklama

Článek

V Praze si na primátora možná počkáme dlouhé měsíce a senátní volby znají díky facebooku prvního vítěze. O tom všem a mnohém dalším si ve Šťastném podcastu povídají Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Komunální volby nás čekají už za pár dní a na svého nového (či staronového) primátora se těší také obyvatelé Prahy. Jenže to možná nebude tak úplně jednoduché.

„Já jsem slyšel, že některé politické dohody nebude možné uzavřít před prezidentskými volbami,“ říká v aktuálním Šťastném podcastu Jindřich Šídlo, nejhlavnější politický analytik Šťastného pondělí, a dodává: „ale jak přesně bude povolební situace vypadat, bude záležet na tom, jestli se do zastupitelstva dostane STAN nebo třeba náhodou i SPD.“

K favoritům voleb patří koalice Spolu – a lídr tohoto uskupení Bohuslav Svoboda se tak nebojí ani divočejších vyjádření.

„Doktor Svoboda na videu říká, že je mu líto mladších lidí, protože jim to k dosažení jeho úrovně politické obratnosti a moudrosti bude ještě nějaký pátek trvat. A musím říct, že mě to docela v mých 20 letech namíchlo,“ komentuje Tereza Povolná kontroverzní strategii kandidáta Spolu na sociálních sítích.

Na volby se připravují i malá města, třeba Vysoká Lhota, o které jsme mluvili ve Šťastném pondělí.

Jenže mnohdy jsou v malých obcích volby jen formalita. „Ve víc než 1 700 obcích vlastně neprobíhají volby. Jen si to tam jdeš hodit a vyhraje vždycky jedna předpřipravená kandidátka,“ připomíná Konstantin Sulimenko.

„A když jsi náhodou kandidát ve Vysoké Lhotě, kde se o 5 míst uchází 6 lidí a ty jsi ten šestý, tak si to jdeš hodit ty,“ reaguje Ondřej Lasák.

O Vysoké Lhotě i strastech komunálních politiků mluvíme zde

Na sociálních sítích jsme tento týden zaznamenali i ty druhé volby – senátní, a tak jsme je nemohli nezařadit i do podcastu. „Zuzana Majerová, která kandiduje na senátorku v Olomouci, si uspořádala na své facebookové stránce vlastní volební průzkum a sama si ho vyhodnotila. A vyhrála už v prvním kole,“ popisuje hlavní analytička sociálních sítí Šťastného pondělí Tereza Povolná.

„Takže nyní nemusí chodit voliči Trikolory v obvodě 61 – Olomouc vůbec k volbám, protože Zuzana Majerová automaticky tímto postupuje do druhého kola,“ vtipkuje Jindřich Šídlo. My za celý Šťastný podcast samozřejmě velmi gratulujeme!

Zajímavostí z nadcházejících voleb zaznělo v dnešním díle Šťastného podcastu spoustu. Probrali jsme volební potenciály také v Brně a Ostravě, počítali jsme, jak drahá sranda je vlastní starosta a zastupitelstvo, a zjistili jsme, čím je zajímavé Ústí nad Orlicí.

Šťastný podcast si pusťte v přehrávači v úvodu článku, na Podcasty.cz nebo ve své oblíbené podcastové aplikaci!

S dalším dílem se vrátíme opět příští pondělí.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované