Hlavní obsah

Dupačky a kniha od Zemana. Politici si rozdali dárky za trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Vánoční atmosféra.Video: Lucie Stuchlíková, Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Článek

Pozvali jsme politiky na vánoční besídku podcastu Vlevo dole. A aby byla předvánoční atmosféra dokonalá, měli se navzájem podarovat - ideálně nějakým bizarním reklamním předmětem vlastní strany.

Co si politici dali, uvidíte v úvodním videu. Nechybělo oblečení včetně ponožek, knihy, ale i vánoční ozdoby.

Poslechněte si audio záznam celé besídky:

Například ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) se vytasil s legendárními dupačkami v lidoveckých barvách. „Demografie je neúnosná, moje předchůdkyně v úřadu to ví,“ řekl Janě Maláčové (Socdem).

Poslanec TOP 09 Ondřej Matěj Havel přiznal, že měl se sháněním dárků trochu problémy. „Nikdy jsme nic bizarního neměli, to za prvé. A za druhé, ty bizarnosti už jsou rozebrané,“ rozesmál publikum.

Například Patrik Nacher si připravil hned několik předmětů s logem hnutí ANO. „Ale nápis je tam takový malinký,“ uklidňoval obdarovaného Mariana Jurečku. „Jako každý politik jsem tak trochu narcis, tak jsem přinesl ještě vlastní knihu,“ dodal Nacher.

Kdo dostal sáčky na psí bobky? Existuje horší vánoční dárek než kniha od Miloše Zemana? A kdo chce být - až vyroste - komunistou?

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované