Hlavní obsah

Mlha, nebo Voldemort? Vlevo dole se hádá o nejlepší politickou přezdívku

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Vlevo dole naživo na vltavském nábřeží přineslo závěr letního seriálu Horké hlavy.

Reklama

Článek

Finále Horkých hlav je tady! Letní speciál podcastu Vlevo dole skončil (čirou náhodou) patem, takže je potřeba to konečně rozseknout. A aby to mělo pořádné grády, Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková se střetli naživo, na setkání s fanoušky na pražském Čapadle.

A tentokrát se pohádali o to, jaká byla nejlepší politická přezdívka. Podle Václava Dolejšího to je Lord Voldemort, alias pražského lobbisty Romana Janouška.

„Když chcete ty miliardy, ehm, mít svoje – všímej si, že nepoužívám slovo ukrást – a u toho se s Pavlem Bémem bavíte tím dětským jazykem, kdy si říkáte Kolibříku, Mazánku, Kapitáne… A přitom ostatní se před vámi třesou a říkají vám Lord Voldemort, to je přece dokonalé,“ tvrdí Václav Dolejší.

Podle Lucie Stuchlíková je to Mlha a Vodník – tedy přezdívky Miloše Zemana a jeho spolupracovníka Miroslava Šloufa.

„Václave, magistrátní historky jsou dobré, ale přece jen je to magistrát. Já mám rovnou premiéra, kterému přezdívku nedal nikdo jiný než mafiánský boss František Mrázek,“ kontruje Lucie Stuchlíková.

Na Čapadle vyhrál v živém hlasování publika Václav, což mu přineslo speciální bonus – k webovému hlasování dostane 10 procent navrch.

Ale je na vás, jak rozhodnete ve finálním duelu:

Anketa

+10

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:
Přezdívka

Doporučované