Hlavní obsah

Komerční rasista v horečkách. Vymlouval se někdo z politiků ještě trapněji?

Foto: Michal Turek , Seznam Zprávy

Má Tomio Okamura zase horečku?

Reklama

Článek

Komerční rasista měl horečku a rozvádějící se ministr odkláněl peníze před manželkou. Nejtrapnějším výmluvám českých politiků se věnují Horké hlavy, letní seriál podcastu Vlevo dole.

Jeho autoři Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší každý týden nesmiřitelně diskutují o jednom tématu. A posluchači rozhodnou, kdo z nich měl pravdu. Dnes se přou o nejtrapnější politickou výmluvu. Vybírat tentokrát bylo opravdu z čeho, takže kdo jsou favorité obou podcasterů?

Podle Lucie Stuchlíkové se nejnejapněji vykrucoval šéf opozičního hnutí SPD Tomio Okamura, když své skandální výroky o táboře pro Romy v Letech u Písku později svaloval na horečku 39 stupňů: „To je přece nejvíc trapné, když se komerční rasista zbaběle odmítne přiznat i k tomu základnímu, na co láká své voliče.“

Slyšeli jste minulý díl Horkých hlav?

Václav Dolejší šel ještě hlouběji do historie a vytáhl kauzu Martina Kocourka, ministra průmyslu v Nečasově vládě, který v roce 2011 vysvětloval, jak a proč se na účtu jeho matky objevilo 16 milionů korun. „Řekl, že to byly historicky rodinné peníze, které potřeboval odklonit. Jinými slovy, skrýt společné jmění, aby se nemusel dělit s manželkou,“ připomíná Václav.

Koho byste vybrali vy? Hlasujte:

Anketa

Měl trapnější výmluvu Tomio Okamura, nebo Martin Kocourek?
Tomio Okamura s horečkou
69,9 %
Martin Kocourek s odkláněním
30,1 %
Celkem hlasovalo 10968 čtenářů.
Foto: Seznam Zprávy

Letní speciál politického podcastu Vlevo dole.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:
Martin Kocourek
Výmluva

Doporučované