Hlavní obsah

Vlevo dole: Večírek není v Jurečkově kauze to nejhorší

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ministr Jurečka si zadělal na ostudu, ale na jeho odvolání to podle všeho nebude.

Reklama

Článek

Šéf lidovců a ministr práce Marian Jurečka se zapletl do vysvětlování, jak to bylo s vánočním večírkem v době vraždění na pražské filozofické fakultě. Přiznává chybu a omlouvá se, ale některé otazníky zůstávají.

Poslechněte si čerstvý Reaktor Vlevo dole:

Například proč akci neukončil dříve, proč se na večírek později sám vracel a zůstal až do pozdních hodin nebo proč nekomunikoval s novináři a neříkal od začátku všechno.

„Marian Jurečka si asi nejdřív myslel, že nejprve bude mlčet a potom mlžit. Nebylo to citlivé ani prozíravé. Určitě by to měl slíznout a je správně, že ho teď budeme my novináři týrat. Ale na rezignaci to podle mě není,“ myslí si Václav Dolejší.

Ostatně k rezignaci se podle všeho ani neschyluje – premiér se Jurečky zastal a podrží ho s největší pravděpodobností i strana. Ostatně straničtí kolegové to označují například za „klukovinu“.

„Mnohem horší než samotný večírek mi přijde ta následná komunikace, kterou se ministr věc snaží vysvětlit. Buď je vicepremiér vlády úplně poslední člověk v zemi, kdo se dozvídá věci, nebo neříká tak docela pravdu. Ani jedno u člena kabinetu nechcete,“ říká Lucie Stuchlíková.

Jak často se koukáte na telefon vy? Opravdu si někdo myslí, že utají podrobnosti akce se stovkami účastníků? A má i ministr své dny, jak tvrdí Jurečkova náměstkyně Šárka Jelínková? Víc se dozvíte v Reaktoru v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované