Hlavní obsah

Australský umělec získal cenu za rolující se selfie

Ralph Kenke vymyslel rolující se selfieVideo: AP

 

Reklama

Stačí přidat hashtag selfie a vaše fotografie se zařadí do nekonečně dlouhého streamu příspěvků. Nový selfie přístroj vymyslel australský umělec Ralph Kenke.

Článek

Australský umělec vytvořil takzvanou rolující selfie. Ta na základě hashtagu přidá fotografii do nekonečně dlouhého streamu příspěvků. „Lidé se mohou zapojovat do selfie streamu, který je okamžitě zveřejňován po celém světě. Tím získají pocit, že se aktivně zapojují do dění v reálném čase,” vysvětluje nadšeně umělec Ralph Kenke, který je autorem přístroje. V domovské Austrálii za něj dokonce získal prestižní uměleckou cenu Digital Portraiture Award.

Přístroj funguje jednoduše. Zařízení zvané „Továrna na selfie” neustále produkuje množství fotek v podobě nekonečně dlouhé role - jako by se na zem svíjel toaletní papír tvořený z instagramových příspěvků z celého světa.

Podle Kenka je nutné si uvědomit, že lidé můžou být kreativní, ale zároveň i kritičtí k moderním technologiím. Jeho zařízení oba přístupy spojuje, což považuje za velmi osvěžující. „Selfie lze brát jako mírně povrchní věc, ale myslím, že je důležitá, protože vyjadřuje naše já. Nemůžeme ignorovat podstatu každého jednoho z nás - s tou jsme všichni spojeni,” dodává umělec.

Reklama

Související témata:

Doporučované