Hlavní obsah

Auto roku 2019 je Chevrolet Corvette, který se ještě nevyrábí

Autem roku se stala Corvette 2020 automobilky Chevrolet.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Nový model Chevrolet Corvette 2020 se ještě nevyrábí, ale už byl magazínem MotorTrend označen jako auto roku. Jeho redaktoři vyhlásili cenu na právě probíhajícím autosalonu v Los Angeles.

Článek

Automobil měl jít na trh už během letošního roku, ale tiskový mluvčí Chevroletu oficiálně oznámil, že uvedení nové corvetty se zpozdí do února 2020. Důvodem bylo šestitýdenní zastavení práce v továrně Bowling Green, kde musela výrobní linka projít pro výrobu nové generace legendárního amerického sporťáku rozsáhlejší modernizací.

Výroba nového modelu bude oficiálně spuštěna až v únoru a první vozy budou dodány zákazníkům krátce poté. Chevrolet aktuálně dokončil výrobu posledního objednaného modelu předchozí generace aut. Mezi ně se řadí také extrémně drahý exemplář Z06, který byl vydražen v aukci za 60 milionů korun.

Automobilka na novou corvettu přijímá objednávky a pořadník už vyprodala na celý rok dopředu. O revoluční vůz je obrovský zájem. Jedním z hlavních důvodů je i nízká základní cena, která v Americe začíná na částce $59,995 (v přepočtu přibližně 1,39 milionu korun).

Reklama

Související témata:

Doporučované