Hlavní obsah

Automobilkám končí tučné roky a který obchodní řetězec vydělává nejvíc?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Den v ekonomice, zpravodajský pořad Televize Seznam.Video: Tomáš Dušek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled událostí ze světa byznysu ze středy 18. září 2019.

Článek

Billa v zisku, jak jsou na tom ostatní?

Supermarketu Billa se daří. V Česku loni zvýšil tržby o 9 procent na téměř 28 miliard korun. A výrazně mu poskočil i čistý zisk – o 60 procent na 591 milionů korun. A jak jsou na tom ostatní?

Huawei Mate 30

Život po Googlu. Čínský výrobce chytrých telefonů Huawei představil nový smartphone. První, který nemá kvůli obchodní americko-čínské válce přístup k aplikacím firmy Google. Telefon Mate 30 se tak nedostane třeba ke Google Play, skrz který se do telefonů instaluje většina aplikací. Huawei novinku předvedl odpoledne v Mnichově.

Nový šéf dozorčí rady ČD

Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se stal Pavel Kysilka. Někdejší vice-guvernér Národní banky a šéf České spořitelny. Výkonného ředitele Dráhy od června nemají. Tehdy byl z funkce po 9 měsících odvolán Miroslav Kupec.

Automotive na kraji recese?

Zlaté časy automobilek trvají dál. Výroba v Česku se vrátila k loňským rekordním hodnotám. Za výsledkem stojí hlavně Škoda a kolínská TPCA, která zvýšila produkci o víc než 5 procent. Naopak nošovický Hyundai se drží letošního sníženého plánu – do konce srpna vyrobil bezmála 205 tisíc aut, což je o 6,5 procenta méně než loni. Investoři se ale do odvětví automotive nehrnou, čekají spíš horší roky.

Z Burger Kingu už bez plastové hračky

Děti v Burger Kingu už k jídlu hračku nedostanou. Alespoň ne v Británii. Tamní provozovatelé fastfoodu se tak připojují k boji proti plastům. Britský McDonald's stejný krok nepodnikne. Plastové hračky nezakáže, místo toho dá zákazníkům na výběr – hračku nebo ovoce.

Reklama

Doporučované