Hlavní obsah

Babiš dnes bude slavit, kritizuje opozice Minářův vstup do politiky

Foto: Tomáš Pacovský, Seznam Zprávy

Mikuláš Minář přemýšlí o vstupu do politiky, podle opozice bude jeho nové hnutí jen štěpit voliče (ilustrační snímek).

Reklama

Mikuláš Minář vystoupil z Milionu chvilek pro demokracii a chce založit vlastní politické hnutí. Opozici tím radost neudělal.

Článek

Oznámení Mikuláše Mináře, který koncem minulého týdne rezignoval na post předsedy spolku Milion chvilek a chystá se vstoupit do politiky, se nelíbí představitelům opozičních stran.

Minářovo rozhodnutí, na které upozornily servery Deník N a Ihned.cz, kritizují zejména proto, že sám dlouhodobě vyzýval ke spojení sil v boji proti hnutí ANO Andreje Babiše. Jeho hnutí by ale bylo další alternativou právě pro voliče, kteří nejsou se současnou vládou spokojeni.

„Je velmi zvláštní, když někdo, kdo volá po sjednocování a větší spolupráci, nakonec tuto svoji výzvu přetaví a pojme tak, že svým krokem dělá pravý opak. Těžko tomu původnímu úmyslu pak věřit,“ napsal Marian Jurečka, předseda KDU-ČSL.

Podle Petra Gazdíka, poslance a bývalého předsedy STAN, vyvolal Minář naději na změnu. „Vyzýval, aby strany netříštily síly. Teď s poslancem KDU-ČSL zakládá další pražskou stranu… co roztříští síly. Andrej Babiš dnes bude slavit,“ reagoval Gazdík.

Europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský naráží na to, že jde o osobní ambice Mikuláše Mináře. „Milion chvilek by si měl uvědomit, co chce. Pokud je to snaha porazit Babiše, tak upřímně nechápu snahu založit nějaké nové hnutí. Tím mu naopak pomohou a rozbijí snahu opozice spojit se a změnit zde současnou vládu. Osobní ambice každého z nás by teď měly jít stranou,“ napsal Zdechovský na sociální síti.

Podle Jiřího Pospíšila z TOP 09 ze sebe Minář udělal pokrytce. Ironicky reagoval poslanec a předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Po odchodu z politiky by prý mohl založit konkurenci Milionu chvilek.

Reklama

Doporučované