Hlavní obsah

Babiš, znásilnění prezidenta a město se sedmi miliony lidí bez vody

31. červenec 2019: Den očima redaktorky Lucie Hrdličkové.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Středa 31. července pohledem redaktorky Lucie Hrdličkové.

Článek

Čau lidi! Mistr logického argumentování je zpět.

Pokud se Andreje Babiše zeptáte, proč nebyl schopen za tři měsíce vyměnit ministra kultury, jako se dnes otázal redaktor z DVTV, dozvíte se kromě toho, že jste moc mladý, abyste to pochopil, tohle: „Já jsem úplně neschopný, proto jsem udělal jednu z největších firem ve střední a východní Evropě a založil hnutí, které vyhrálo za sedm let šest voleb.” A také tohle: Jsem napsal 31. května panu prezidentovi, že podle koaliční smlouvy sociální demokracie předložila pana Šmardu. Ale pana prezidenta nejsem schopen znásilnit, takže jsem asi neschopný.” Logicky.

Rytířské turnaje s videorozhodčím

Blýskavá zbroj, naleštěná helmice, nebezpečné kopí, dusot koní. A také videorozhodčí – ten bude na rytířských turnajích v hrabství Cornwall od srpna. Historická atmosféra se špetkou jednadvacátého století, něco jako graffiti na Karlově mostě.

Plejtvák vs. lachtan

To si takhle plavete oceánem, pochutnáváte si na planktonu a najednou zjistíte, že máte na jazyku oslizlého lachtana, kterého nejíte. A prožijete pár vteřin hrůzy, co s ním, než se vám ho podaří vyplivnout. Tak přesně to se stalo plejtvákovi u pobřeží kalifornského Monterey. Kdo koho zaskočil víc, lachtan plejtváka nebo plejtvák lachtana?

Indické město oficiálně bez vody

Den nula – tak označila radnice indického města Čennaí den, kdy sedmimilionové metropoli došla voda – tu jim každý den vozí vlak. A to je jen začátek něčeho, čemu odborníci říkají klimatický apartheid – do roku 2020 by měla voda dojít v jednadvaceti indických městech – a ovlivnit tak životy stovky milionů lidí.

Princ Harry bojuje s klimatickými změnami – rozmnoží se jen dvakrát

Klimatickou hrozbu si uvědomuje i princ Harry. V rozhovoru se známou primatoložkou Jane Goodall prohlásil, že nebude mít víc než dvě děti. Syna Archieho přivedl na svět s manželkou Meghan letos v květnu, má tedy ještě jeden pokus.

Reklama

Doporučované