Hlavní obsah

Banksy: Moje žena nesnáší, když pracuju z domova

Foto: Profimedia.cz

Žena projíždí na kole s rouškou na ústech kolem obchodu vyzdobeného malbou s Banksyho designem v Miláně.

Reklama

Britský výtvarník vystupující pod jménem Banksy, který se obvykle specializuje na pouliční umění, v noci na dnešek zveřejnil na Instagramu pět obrázků s popisem: „Moje žena nesnáší, když pracuju z domova.“

Článek

Na obrázcích, kterými vyzdobil koupelnu a toaletu, je skupina řádících krys, které místnost obracejí vzhůru nohama, napsal na svých internetových stránkách britský list The Guardian.

Jedna krysa vypadá, jako by uklouzla na toaletním papíru, který se odroloval na podlahu. Další močí na záchodové prkénko a jiná se odráží v zrcadle, zatímco si červenou rtěnkou na zdi odškrtává dny strávené v karanténě.

Krysí vandalové jsou zatím posledním Banksyho dílem, které vytvořil od letošního února. Tehdy se na zdi v Bristolu objevila jeho kresba dívky, která vypadá, jako by střílela z praku kytici; později ji ale zničili vandalové.

Foto: Profimedia.cz

Dívka s prakem.

V prosinci loňského roku vytvořil Banksy svou variaci na jesličky pro hotel v izraelském Betlémě – v jeho instalaci nechybí Marie, Josef ani Jezulátko, ale místo betlémské hvězdy je nad kolébkou díra, která vypadá jako průstřel ve vysoko se tyčící šedé zdi.

Foto: Profimedia.cz

Banksyho jesličky.

Scéna Narození Páně byla instalována u vchodu do hotelu, jenž stojí přímo u betonových panelů zdi, kterou zdobí Banksyho tvorba podobně jako interiér hotelu. The Walled Off Hotel Banksy vyzdobil v roce 2017. Okna pokojů směřují právě na zeď, a hotel si tak vysloužil primát ubytovacího zařízení s „nejhorším výhledem na světě“.

Reklama

Doporučované