Hlavní obsah

Baroš ukončil fotbalovou kariéru. Zdravotně to už dál nešlo, řekl

Foto: Profimedia.cz

Milan Baroš končí aktivní fotbalovou kariéru ve 38 letech.

Reklama

Milan Baroš se rozhodl ukončit fotbalovou kariéru. Druhý nejlepší střelec reprezentace s fotbalem končí ve 38 letech. Vítěz Ligy mistrů své rozhodnutí skončit po sezoně kvůli zdravotnímu stavu oznámil na tiskové konferenci.

Článek

„Důvody jsou asi jasné, věk zastavit nejde. Moje zdravotní stránka byla špatná, po těžší zátěži jsem začal cítit achilovky. S trenérem jsme se domluvili. Plán byl jiný, chtěl jsem končit před plným stadionem. Část posledního domácího zápasu snad odehraji před alespoň zčásti zaplněnými tribunami,“ vysvětlil hned v úvodu tiskové konference střelec 56 branek v české lize.

„Milanovi končí významná kapitola, je legendou Baníku. Současná doba nám neumožňuje, abychom se s ním rozloučili před plným stadionem. Moc si přeji, aby dnešní loučení Milana bylo jen loučení s aktivní kariéru. Věřím, že se Milan vrátí do Baníku v jiné pozici,“ komentoval konec klubové legendy majitel ostravského klubu Václav Brabec.

„S panem Brabcem jsme se o návratu a nové pozici bavili. Tato situace je pro mě ale nová a musím nejdříve zjistit, jaké to bude. Možnost, že se vrátím, tady je, k Baníku mám silný vztah,“ reagoval na slova majitele Baroš.

Historicky druhý nejlepší střelec české reprezentace prožil veleúspěšnou kariéru a zahrál si za ty nejlepší týmy. Tři roky strávil ve slavném anglickém Liverpoolu, se kterým se mu dokonce podařilo vyhrát Ligu mistrů. „Ostravský Maradona“ v červených barvách vstřelil v 68 zápasech úctyhodných devatenáct gólů.

„Splnil jsem si sny, co jsem měl. Dostal jsem se do Anglie i do nároďáku. Samozřejmě fotbal člověk hraje, aby něco dokázal. Mrzí mě tak, že jsem právě s Baníkem žádnou trofej nevyhrál,“ litovala ostravská legenda.

Milan Baroš zanechal výraznou stopu nejen na britských ostrovech, ale například i v Turecku. V zemi půlměsíce hrál za Galatasaray a Antalyaspor.

S vášnivými fanoušky Galatasaraye oslavil 48 vstřelených branek v 93 utkáních. „V Turecku to byly nádherné čtyři roky života,“ vzpomínal Baroš na pět sezon, které v oranžovočerveném dresu prožil.

Baroše sice mrzí, že se nemůže rozloučit před plným stadionem, s trenérem Lubošem Kozlem se ale domluvil, že svoji derniéru prožije při posledním domácím zápase s Plzní, alespoň před takovým množstvím fanoušků, jež současné regule, omezené kvůli dopadům koronaviru. dovolí. „Mrzí mě, že nebude plný stadion, ale protahovat kvůli tomu kariéru nemělo vzhledem k mému zdravotnímu stavu cenu,“ vysvětloval.

Střelec 41 branek v národním dresu odpovídal i na dotazy ohledně nenávistného skandování fanoušků soupeřů. „Myslím si, že mám spoustu fanoušků po celé republice. Ta rivalita samozřejmě hraje roli. Na hřišti jsem vždycky nechal vše. Vím, na co narážíte, ale necítím žádnou zlobu,“ odpověděl Baroš.

Reklama

Doporučované