Hlavní obsah

„Blázen“ Bielsa vrátil Leeds na výsluní taktikou i sbíráním odpadků

Foto: Profimedia.cz

Uznávaný argentinský kouč Marcelo Bielsa přivedl Leeds United po 16 letech zpět do Premier League. Je pravděpodobné, že by v ní tým nemusel bojovat o záchranu.

Reklama

Článek

Mnozí už přestali doufat, ale nakonec se fanoušci Leedsu United dočkali. Po 16 letech si zase zahrají v Premier League. Angličan rozpitval jejich postup, hlavně pak postavu legendárního argentinského kouče Marcela Bielsy.

Mimořádní lidé se někdy chovají poměrně zvláštně, možná i proto se Bielsovi přezdívá „El Loco“, Blázen. V řadě věcí prostě odmítá dělat jakékoli kompromisy, což se třeba v římském Laziu projevilo i tím, že v klubu pobyl jen pár desítek hodin, než za sebou doslova práskl dveřmi. Klub nezajistil posily, které mu slíbil. Tak s těmi lidmi prostě odmítl dál spolupracovat.

„V Leedsu své svěřence nechal tři hodiny sbírat odpadky kolem stadionu, aby jim pak vysvětlil, že právě tři hodiny trvá průměrnému fanouškovi klubu, než si vydělá na to, aby si mohl koupit vstupenku a šel jim na stadion fandit,“ vytahuje zajímavou story fotbalový expert Seznamu Luděk Mádl. Ten se s dalšími „spoluhráči“ v podcastu Jiřím Hoškem, Jaromírem Bosákem a hostujícím fotbalovým odborníkem vystupujícím po přezdívkou Bielsista shodl na tom, že by vhodně posílení Whites nemuseli být v Premier League vůbec do počtu. „Leccos nasvědčuje tomu, že by mohli být dalším Wolverhamptonem nebo Sheffieldem United,“ glosuje autor Angličana Jiří Hošek.

V podcastu se řeší i nečekaná vzepětí, ba „vzpoura“ Arsenalu v zápasech proti Liverpoolu a Manchesteru City pár týdnů poté, co byli jeho hráči v témže pořadu označeni za flinky. „Trenér nám to dopředu říkal, že to budeme muset v takových zápasech společně odtrpět. A že když budeme mít míč, tak musíme hrát opravdu dobře. Věděli jsme, že tam budou pětiminutové nebo desetiminutové úseky, kdy vůbec nebudeme u míče. My jsme ale byli jednotní a ukázali jsme skvělý charakter,“ uvedl obránce Gunners Kieran Tierney, jehož hlas v Angličanovi také zazněl.

Funguje tedy léčba koučem Artetou a jak moc se zvýšila pravděpodobnost, že klub udrží klíčového střelce, Gaboňana Aubameyanga? I to se v podcastu podrobně rozebíralo podobně jako další mimořádně zdařilý výkon Tomáše Součka. Pusťte si celého Angličana v přehrávači v úvodu článku.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované