Hlavní obsah

Bohemia Energy dál roste, zvýšila tržby na 23 miliard

Foto: Shutterstock/biDaala_studio

Ilustrační fotografie.

Reklama

Největší alternativní dodavatel energií Bohemia Energy hlásí nárůst tržeb. V pandemii celá skupina vyrostla o sedm procent.

Článek

1,23 milionu zákazníků, dodávky energií ve výši 10,91 terawatthodiny a celkové tržby 23,06 miliardy korun. Uplynulý rok hodnotí energetická skupina Bohemia Energy i přes koronavirovou pandemii kladně.

V jednotlivých společnostech skupiny se však rok vyvíjel odlišně. Lídr skupiny, firma Bohemia Energy, zvýšil i při poklesu počtu zákazníků tržby o šest a půl procenta, společnost Slovakia Energy, tedy největší alternativní dodavatel energií na Slovensku, rostla meziročně dokonce o 25,7 procenta na 3,09 miliardy korun.

Jinde však šly tržby dolů, například společnost Amper Market, která se specializuje na dodávky elektřiny a plynů podnikům a veřejnému sektoru, hlásí pokles tržeb hned o polovinu. Důvodem je hlavně snížení dodávek elektřiny pro státní SŽDC.

Kdo nefixoval, loni vyhrál

V uplynulém roce se pandemie projevila i na velkoobchodních trzích s elektřinou a zemním plynem.

„Dynamický vývoj se odehrával zejména na forwardových trzích. Díky tomu, že dlouhodobě držíme konzervativní nákupní strategii a rovněž máme vytvořenou silnou finanční stabilitu, mají naši zákazníci stálou jistotu výhodných cen. Dramatický propad zaznamenal vývoj cen na denním trhu, a to od druhého kvartálu prakticky až do konce roku. Z tohoto vývoje profitovali především zákazníci, kteří mají sjednány produkty s dynamickými cenami,“ komentuje Jiří Písařík, jednatel Bohemia Energy.

Reklama

Doporučované