Hlavní obsah

Bohumín rozmístí do volnočasových areálů kamery, mají zvýšit bezpečnost

Foto: Pixabay

I tato kamera přísně dohlíží na pořádek a bezpečnost. Stačí to?

Reklama

Kamery chtějí bohumínští radní rozmístit do volnočasových areálů Hobbypark a Faja.

Článek

Hobbypark denně navštěvuje řada lidí, především dětí. Město proto zajištění bezpečnosti v této lokalitě věnuje zvýšenou pozornost. Areál je sice dozorovaný strážníky i asistenty prevence kriminality a na noc se zamyká, ale přesto zde zaznamenali v posledních letech několik případů vandalismu.

„K těm vážnějším patřilo devastující poničení stromu, krádež morčat z Mauglího ranče a poškození ochranné sítě na Mauglího stezce,“ připomněl starosta Petr Vícha (ČSSD). Dvě nové kamery by měly zajistit dohled nad prostorem s dětskými atrakcemi, mini zoo, pódiem i dopravním hřištěm.

Třetí kamera bude instalována v areálu na Faji, kde se scházejí převážně teenageři. Využívají tam bikrosovou dráhu, workoutové hřiště a skatepark. V těchto místech je problém především s udržováním veřejného pořádku. Kamery by se v obou lokalitách měly objevit nejpozději do konce dubna. Bezpečnostní systém v Bohumíně se tak rozšíří na 33 kamer. Za tři nová monitorovací zařízení zaplatí město 120 tisíc korun.

S instalací kamer do ulic začal Bohumín v roce 1997. Naposledy se systém rozšiřoval loni, kdy přibyla jedna kamera na kruhovém objezdu pod železárenským mostem, další ve vnitrobloku mezi ulicemi Nádražní a Štefánikovou a jedna také ve Skřečoni na křižovatce ulic 1. máje a Mládežnické. Záznamy ve vysokém rozlišení má městská policie k dispozici až 30 dní zpětně. Díky kamerovému systému vyřešili loni bohumínští strážníci 19 případů.

Reklama

Doporučované