Hlavní obsah

Bondovka nebyla zlomem v mojí herecké kariéře, říká Vlastina Svátková

Bondovka pro Vlastinu Svátkovou nebyla zlomem v kariéře.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Casino Royale – 21. bondovka a zároveň první film, ve kterém se objevila Vlastina Svátková. Pro tuhle příležitost by mnoho herců udělalo cokoliv. K nim však tahle svérázná herečka rozhodně nepatří.

Článek

„Já jsem vůbec nepřemýšlela, že tohle je ten krok v kariéře. On ani nebyl a není. Jen ti novináři se toho celá ta léta drží, protože asi ještě nepřišlo nic lepšího. Ale mně když tenkrát volali, že jsem roli dostala a že tam budu 16 dnů, tak jsem si říkala, co tam budu 16 dní dělat. A pak přišly nástupy v 5:30 a já jsem zase kroutila očima, protože to je hrozně náročné. Byla jsem taková, že jsem tam vůbec nechtěla být,“ vzpomíná herečka.

Rozhodně se prý nesnažila trávit čas s kolegy z Hollywoodu, aby pak doma měla o čem vyprávět. „Měla jsem tam svoji šatnu a byla jsem v ní pořád zavřená. Vůbec jsem nevylézala ven, jenom na tu akci. Nechodila jsem mezi herci, nefotila jsem se s nimi. Mně to bylo jedno. Přečetla jsem asi dvacet knížek, měla jsem nohy nahoře a říkala si, kdy už budu doma. Takže jsem k tomu přistupovala asi divně, ale typicky pro mě, jak jsem to herectví tehdy brala,“ dodává.

Jenže za čas se její postoj k profesi herečky změnil a šel do opačného extrému: „Samu sebe jsem přemotivovala, že musím něco velkolepého dokázat v herectví, takže jsem zbytečně vytvářela tlak. Že nesmím odmítat role, že si třeba nesmím říct o nějaký honorář, který si myslím, že si zasloužím. Že musím být taková poslušná holčička a moc nevystrkovat růžky. Ale pak jsem vnitřně cítila stres a nebyla jsem úplně spokojená.“

Proto se rozhodla s tímto strachem bojovat a udělat ve svém životě změny. Jaké? To už se dozvíte v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované