Hlavní obsah

Brano Group míří do Indie, otevře tam svůj závod

Pavel Juříček byl hostem pořadu Byznys zblízka.Video: Petra Benešová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Brano Group Pavla Juříčka, největší ryze český hráč v autoprůmyslu, míří do Indie. Do tří let tam chce otevřít závod na výrobu autodílů.

Článek

Firma, která má centrálu v Hradci nad Moravicí, vyrábí automobilové díly pro téměř všechny světové automobilky. Své pobočky má na několika místech v Česku, ale i ve světě, například v Rusku a v Číně. Teď má v hledáčku Indii.

„Indie otevírá trh, snaží se minimalizovat korupci, cla i komplikované daňové zákony, které v minulosti měla,“ vysvětluje v pořadu Byznys zblízka Pavel Juříček, šéf Brano Group, s tím, že teď už jedná s možnými partnery, které pozval do Česka. A naopak – jeho lidé byli několikrát v Indii.

„Technologické možnosti, které tam máme, by nám mohly umožnit rozšířit sortiment,“ dodává Juříček s tím, že o jakou výrobu přesně půjde, zatím nechce specifikovat. Teď jeho firma vyrábí například zámky dveří či kapoty, elektropříslušenství nebo tlumiče.

Pavel Juříček stojí také za společností United Hydrogen Group (UHG). Ta v USA spustila továrnu na výrobu zkapalněného vodíku.

Reklama

Doporučované