Hlavní obsah

Británie vyzve USA k uvalení dalších sankcí na Rusko kvůli Novičoku

Foto: AP

Důvodem zpřísnění sankcí má být použití nervové látky na území Británie.

Reklama

Britský ministr zahraničí Jeremy Hunt dnes v projevu ve Washingtonu vyzve administrativu amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby na Rusko kvůli případu použití nervové látky v Británii uvalila další sankce.

Článek

Británie vyzve Spojené státy k uvalení dalších sankcí na Rusko kvůli použití Novičoku na území Spojeného království. Podle agentury AP to vyplývá z výňatků projevu, které byly předem zveřejněny. Agentura Reuters napsala, že Hunt se v proslovu s obdobnou výzvou obrátí i na Evropskou unii.

Hunt podle AP v americkém Institutu míru prohlásí, že ruská zahraniční politika pod vedením prezidenta Vladimira Putina učinila svět nebezpečnějším místem. Reuters dodal, že britský ministr vyzve Brusel, aby věrně stál po boku USA.

Americké i evropské tajné služby tvrdí, že Rusko se vměšuje do domácích záležitostí, neboť se snaží ovlivňovat volební kampaně.

Británie navíc obvinila Moskvu z otravy někdejšího agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v anglickém Salisbury, Rusko podíl na útoku nervovou látkou odmítá.

Reklama

Doporučované