Hlavní obsah

Britská ambasáda v Jordánsku má nového zaměstnance. Je to kocour

Kocour Vavřinec pracuje pro britskou ambasádu a je slavný na TwitteruVideo: Reuters

 

Reklama

Vavřinec z Abdúnu je novým zaměstnancem ambasády Velké Británie v Jordánsku. Nejde však o běžného zaměstnance, Vavřinec je totiž kocour. Ambasáda si od něj slibuje, že díky aktivnímu užívání Twitteru o ní zvýší povědomí.

Článek

Černobílý kocour Vavřinec z Abdúnu se stal oficiálním zámořským zástupcem Palmerstona, kocoura a vrchního chytače myší ministerstva zahraničních věcí v Londýně. Angličané Vavřincovi přezdívají „diplocat”, jde o hříčku odvozenou od slova diplomat.

„Kromě povinnosti chytat myši komunikuje Vavřinec se svými fanoušky na Twitteru. Zajímavé je, že Britové díky tomu vidí naši ambasádu v jiném světle,” uvedla zástupkyně britského velvyslance v Jordánsku Laura Daubanová. Doufá, že se povědomí o zemi z Blízkého východu mezi jejími krajany zvýší.

Vavřinec na sociální síti způsobil rozruch. Za měsíc získal přes dva a půl tisíce sledujících, v současné době ho na Twitteru sledují více než čtyři tisíce lidí.

Angažování Vavřince má ještě jeden cíl. Jelikož se na ambasádu dostal jako kocour původem z útulku, tak její pracovníci doufají, že Jordánce inspiruje k tomu, aby si i oni adoptovali domácího mazlíčka ze stejného nebo podobného zařízení.

Jeho jméno nebylo vybráno náhodně. Jméno Vavřinec dostal po britském vojákovi a cestovateli Lawrencovi - neboli Vavřicovi - z Arábie. Abdún je pak jménem sousedství, ve kterém britská ambasáda sídlí.

Reklama

Doporučované