Hlavní obsah

Brněnská opera připravila Rybovu mši a další on-line koncerty

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Operní soubor Národního divadla Brno sice kvůli epidemické situaci nemůže vystupovat na jevišti, přesto připravil pro publikum tři novinky.

Článek

„V pondělí jsme zveřejnili „karaoke“ verzi České mše vánoční Jakuba Jana Ryby. Další on-line koncerty zpřístupníme na YouTube na Štědrý den a na Silvestra," oznámila Adéla Biravská z marketingu opery.

Díky karaoke verzi Rybovy mše se mohou zájemci na chvíli stát členy sboru a zazpívat si s umělci z Národního divadla Brno. Sólové party zpívají třeba sopranistka Pavla Vykopalová nebo tenorista Ondřej Koplík.

Na Štědrý den pomohou divadelníci navodit správnou sváteční atmosféru prostřednictvím Moravské mše vánoční Josefa Schreiera. Lidé si také mohou společně s pěvci z opery zazpívat koledu Narodil se Kristus pán.

V poslední den roku následuje Koncert na přání. Jeho program odráží návrhy fanoušků divadla, kteří je dávali na Facebook, Instagram a v anketě. Koncert bude na YouTube dostupný na Silvestra od 15:00.

„Přinášíme našim divákům on-line vánoční a silvestrovské dárky z Janáčkovy opery, které, věřím, potěší všechny naše diváky. Přeji za celý soubor Janáčkovy opery pokojné prožití vánočních svátků a brzký návrat do divadel všem na celém světě!“ vzkázal příznivcům hudebního divadla Jiří Heřman, umělecký šéf operního souboru.

Reklama

Související témata:

Doporučované