Hlavní obsah

Brněnské divadlo upravilo adventní hru na interaktivní procházku

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Protože divadla zatím zůstávají zavřená, připravila brněnská Polárka na prosinec interaktivní procházku vánočním městem.

Článek

Trasa nazvaná Cesta za královnou Severu je určená pro rodiny s dětmi a volně vychází z loňského adventního představení Jak jsem plul ke královně Severu. Na výpravu Brnem se zájemci mohou vypravit od 5. prosince do 3. ledna, oznámila ČTK vedoucí divadla Natálie Pelcová.

Představení Jak jsem plul ke královně Severu je i v běžných podmínkách výjimečné - pohybuje se na pomezí divadla a dobrodružné „bojovky“. Děti společně s herci ovlivňují příběh na motivy lotyšských bájí. Divadelníci nyní převedli princip představení do venkovní a bezkontaktní podoby.

Na sedmi stanovištích dostanou zájemci pomocí QR kódů různé úkoly a hádanky, které jim pomohou najít správnou cestu a odkrýt další část příběhu. Potřebují chytrý telefon s aplikací na čtení QR kódů. První instrukci najdou na webu divadla. Procházka je dlouhá zhruba tři kilometry, ale není nutné absolvovat ji najednou. Zájemci mohou divadlo podpořit nebo poděkovat za zážitek koupí virtuální vstupenky.

Procházky s mikulášskými úkoly nebo putování za pokladem připravilo pro rodiny s dětmi také Středisko volného času Lužánky, a to na různých místech v Brně a okolí. Účastníci potřebují tužku a papír, případně baterku.

„Chtěli bychom podpořit rodiny v současné situaci, kdy je aktivní trávení volného času velmi omezené. Rádi bychom přispěli k tomu, aby měli děti i dospělí dostatek pohybu na čerstvém vzduchu a zároveň si užívali vánoční atmosféru,“ uvedla zástupkyně střediska Petra Rychecká. Bližší informace jsou na webu www.luzanky.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované