Hlavní obsah

Brno chystá na koupališti Riviéra nové zázemí i se saunovým světem

Ilustrační foto.

Reklama

Brno chce na koupališti Riviéra postavit novou budovu se sociálním zázemím, kde budou také gastro provozy a saunový svět.

Článek

„Odhadovaná cena je 200 až 250 milionů korun,“ řekl primátorčin náměstek Petr Hladík. Stavba by mohla začít v roce 2023. Podle Hladíka Riviéru ročně navštíví více než 200.000 lidí. V době pandemie koronaviru ale platila různá omezení.

Brno na Riviéře opravilo v posledních letech bazény za více než 200 milionů, vytvořilo nové vstupy, beachvolejbalové kurty a zázemí pro bufet. Radní dnes souhlasili se zpracováním projektové dokumentace na hlavní budovu. Podle Hladíka půjde stará budova k zemi a vznikne nová a větší. Podlahová plocha se rozšíří ze současných 2406 metrů čtverečních na 4380 metrů čtverečních. „Díky tomu bude možné navýšit tolik potřebnou kapacitu hygienického zázemí koupaliště,“ uvedl Hladík.

U občerstvení město počítá až se čtyřmi samostatnými provozy, dále vznikne i nový saunový svět. „Z části bude vnitřní a z části vnější. Proto bude moct být celoroční provoz,“ řekl radní pro sport Jaroslav Suchý.

Práce začnou v roce 2023. Město však potřebuje zvýšit kapacitu sociálního zázemí už pro příští letní sezonu, protože Riviéra má maximální kapacitu 8000 lidí. Do stavby nového zázemí tak poskytnou další toalety, sprchy a převlékárny mobilní stavby.

Reklama

Související témata:

Doporučované