Hlavní obsah

Brno postaví dům s byty pro seniory za 189 milionů a školku za 26 milionů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno postaví v lokalitě Holásky dům s 83 byty pro seniory za 189 milionů a školku za 26 milionů korun. V tiskové zprávě to dnes uvedl primátorčin náměstek Jiří Oliva (ČSSD).

Článek

Stavby by měly být dokončeny v roce 2024. Kromě toho chce soukromý investor vybudovat v místě rodinné bydlení. Město vyhlásilo výběrové řízení na projektanta domova s byty pro seniory a na školku. „Obě stavby zpracuje na úrovni dokumentace pro stavební povolení projektant v rámci jednoho projektu,“ uvedla Radka Loukotová z tiskového oddělení magistrátu.

Letos se počítá s dokončením dokumentací pro stavební povolení, příští rok se získáním povolení a výběrem zhotovitele stavby a v létě roku 2024 s kolaudací. „O výstavbě v tomto místě se vážně uvažuje zhruba 15 let. Díky nové studii z roku 2016, kterou zpracovali P.P. Architects, našlo město shodu s městskou částí Brno-Tuřany. S ní i se soukromým investorem, společností KOMFORT, město uzavřelo memoranda o spolupráci,“ uvedla Loukotová. Firma KOMFORT bude zvlášť pracovat na svém soukromém projektu rodinného bydlení.

Domov bude mít 83 nových bytů pro seniory s možností pečovatelské služby.

„Cena výstavby se v tuto chvíli předpokládá 189 milionů korun bez DPH, ale doufám, že se ji podaří vysoutěžit podstatně levněji. Dvoutřídní mateřská škola by měla stát necelých 26 milionů a z části by ji měla financovat dotace,“ dodal Oliva.

Reklama

Související témata:

Doporučované