Hlavní obsah

Brno vybralo místo pro novou halu Komety. Dokončení však nebude dle Babišova slibu

Důvody výstavby multifunkční haly na brněnském výstavišti vysvětluje primátorka Brna Markéta Vaňková.Video: Eliška Hypšmanová, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nová multifunkční hala pro Kometu bude stát na brněnském výstavišti. Ve středu o tom rozhodl řídicí výbor pro strategické projekty v Brně. Multifunkční aréna vyroste v lokalitě Západ. Nabídne tak dostatečnou plochu pro parkování.

Článek

Řídicí výbor ve středu rozhodl o umístění nové multifunkční haly, kde by měl najít útočiště hokejový tým Kometa Brno. „V poslední fázi jsme zvažovali dvě lokality, jednak variantu Velodrom a jednak variantu Západ. Ta nám vyšla jako výhodnější ze všech možných úhlů pohledu,“ sdělila primátorka Brna Markéta Vaňková.

Mimo dostatečné parkovací plochy a lepší napojení na hromadnou dopravu ve městě zajistí podle ní vybraná varianta také rychlejší dokončení. Vaňková naznačila, že by hala mohla hostit mistrovství světa v roce 2024.

Pro variantu Západ za pavilonem Z je i předseda představenstva brněnského výstaviště Jiří Oliva. „Nemuseli bychom platit demolici velodromu a arénu dokončíme rychleji,” sdělil Seznamu už dříve.

Rozhodnutí o lokalitě za pavilonem Z ale podle představitelů města nezavrhuje výstavbu nového velodromu.

„To, že jsme vybrali tuto lokalitu, neznamená, že velodrom nebude. Postavit nový velodrom je i nadále v zájmu města, záleží na tom, jestli na něj vláda vyčlení finance,“ zdůraznil náměstek primátorky Petr Hladík .

Stanovený termín ale přišel o dva roky později oproti původnímu plánu. Premiér Babiš při loňské návštěvě Brna spolu s tehdejším primátorem Petrem Vokřálem slibovali dokončení už v roce 2022. S novým vedením města se tak změnilo nejen místo, ale také termín dokončení.

Mimo výběr lokality určil ve středu řídicí výbor také řídicí tým.

„Projektovému manažerovi bylo uloženo, aby neprodleně předložil řídicímu výboru návrh nezbytných kroků, které budou směřovat k realizace daného projektu,“ dodala Vaňková.

Reklama

Související témata:

Doporučované