Hlavní obsah

Brno vybuduje za 33 milionů korun dočasnou trať pro trolejbusy

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

Brno vybuduje dočasnou manipulační trať pro trolejbusy. Má zjednodušit cestu trolejbusů do vozovny po dobu budování velkého městského okruhu na Tomkově náměstí. Její stavba přijde na 33 milionů Kč.

Článek

Trať vznikne na začátku příštího roku v Jedovnické a Bělohorské ulici. Vedení města o tom informovalo v tiskové zprávě.

Trať povede od křižovatky Jedovnické a Novolíšeňské po křižovatku Bělohorské a Olomoucké. Bude měřit 2,3 kilometru. Fungovat bude po dobu výstavby velkého městského okruhu na Tomkově náměstí a Rokytově ulici.

„V této oblasti a především na okružních linkách v Bubeníčkově ulici bude nutné zajistit lidem pohodlnou dopravu. Nová manipulační trať zajistí její plynulost. Navíc se nám podařilo stavbu manipulační tratě zkoordinovat s Jihomoravským krajem, který plánuje opravit chodníky a vozovky na Bělohorské a v příštím roce i na Jedovnické,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

Stavba by měla začít v posledním čtvrtletí letošního roku a hotová by měla být v květnu 2021. Součástí vybudování manipulační trati bude výměna sloupů veřejného osvětlení. Ty současné nahradí sloupy kombinované, které mohou nést i trakční vedení.

Stavba trakčního vedení a napájení přijde na 33 milionů korun, vybudování veřejného osvětlení na dalších 18 milionů korun.

Reklama

Doporučované