Hlavní obsah

Budějovické Igy centrum je bez front, multikino láká desítky lidí

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Desítky až stovky lidí byly v pondělí dopoledne v českobudějovickém obchodním centru Igy, největším na jihu Čech, v němž po uvolnění koronavirových opatření otevřela většina prodejen.

Článek

Fronty se netvořily, v obchodech s botami či textilem byli spíše jednotlivci. Odpočinková místa, kde zvlášť mladí lidé běžně sedávají, jsou ohraničená červenobílou páskou a nepřístupná. Zavřené jsou i kavárny či prodejna řetězce McDonald’s. Řada obchodů nabízí slevy.

Od pondělí je v Igy otevřené i multikino CineStar, v provozu jsou dvě pokladny ze čtyř. V neděli spustilo kino online prodej vstupenek, na dnešní představení se jich k 12:00 prodalo zatím okolo třiceti. ČTK to dnes řekla generální manažerka multikina Svatava Kopečková.

Zájem návštěvníků o otevřené obchody v Igy byl všeobecně větší. „Všichni se však chovají velmi zodpovědně a dodržují hygienické zásady a opatření. Velký zájem je o kadeřnické služby a manikúru,“ uvedl pro ČTK Jakub Velen, ředitel PR a marketingu firmy CPI Services, pod kterou Igy spadá.

V centru Českých Budějovic byly dopoledne plné mnohé zahrádky náležející k restauracím i kavárnám. Venkovní nezastřešené posezení s malým výčepem zřídila i restaurace Masné krámy, která za normálních okolností zahrádku nemá. Hosté postávali i před podniky bez zahrádek: dva muži třeba popíjeli pivo před restaurací Perla na Pražské třídě.

V Igy se dopoledne nárazově tvořily fronty do deseti lidí jen u prodejců mobilních operátorů. Do obchodů s obuví mířili jednotlivci, nával v nich nebyl ani ráno, zjistila ČTK. Z občerstvení zůstávají otevřené Potrefená husa a KFC, které vydávají jídla okénkem. Zavřené jsou restaurace, jež nemají vlastní vchod z ulice a nemohou vydávat jídla s sebou, nefunguje ani dětský koutek.

CineStar v Igy promítá v pondělí 12 filmů. V neděli spustil prodej online. „Je vidět, že lidé se rozhodují. Jsou opatrní, zatím tu nejsou (v Igy) žádné návaly. Ale nabízíme stovkové vouchery, v celé síti (CineStar) se jich prodalo okolo 10.000, to je velký úspěch,“ řekla Kopečková. V zájmu o filmy může hrát roli i to, že se v kině nesmí prodávat občerstvení.

V Igy byly po celou dobu vládních omezení otevřené prodejny Albert, drogerie, trafiky a vinařství. Řada obchodů nabízí slevy, jak v tiskové zprávě informovala marketingová manažerka Igy Šárka Gramanová.

Igy prostory pravidelně uklízí a dezinfikuje. Zvláštní péči věnují pracovníci toaletám, uvedla ředitelka Igy Petra Suchá. Zákazníci mohou při nákupech využít jednorázové rukavice nebo použít dezinfekci. Igy také zavedlo automat na roušky, ústenka v něm stojí 60 korun.

Obchodní plocha Igy centra zabírá přes 29 000 metrů čtverečních. Je v něm 120 obchodů, multikino s devíti sály, kavárny, restaurace a 700 parkovacích míst. Centrum patří skupině CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek.

Reklama

Doporučované