Hlavní obsah

Bývalá hvězda baseballových Dodgers obhlíží české talenty, dva z nich už míří na univerzitu

Hvězda MLB Orlando Hudson na meetingu v Praze. Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Lídr, hvězda, budoucí člen baseballové Síně slávy Orlando Hudson přicestoval do České republiky obhlédnout místní talenty a navázat dlouhodobější spolupráci.

Článek

Čeští talenti si nejspíš nemohli přát vzácnějšího diváka. Orlando Hudson působil v MLB deset let, během nichž vystřídal šest klubů včetně slavných Los Angeles Dodgers. Nyní je považován za jednoho ze čtyř nejdůležitějších mužů jiného klubu - MLB Arizona Diamondbacks. Do Česka přicestoval na pozvání hráčského agenta a baseballisty brněnských Draků Jakuba Hajtmara.

„Byl jsem pozvaný do Phoenixu na kemp Arizony a Orlanda jsem pro změnu pozval k nám. Vůbec jsme nečekal, že už za necelé dva měsíce sem přijede,” říká Hajtmar. Hudson navštíví kemp mladých talentů v Nymburce, který spolupořádá Česká baseballová asociace. Do Česka chce Hudson do budoucna poslat tým skautů.

Dvěma českým talentům se podařilo dostat na americkou univerzitu v Severní Karolíně. Marek Chlup a Vojtěch Menšík tak mají předpoklady se v budoucnu dostat do vstupního draftu do MLB. Účasti v nejznámější baseballové lize světa je ale nejblíže jiný Čech, Martin Červenka. Ten podepsal smlouvu se San Franciscem Giants a na jarním kempu se popere o své místo v sestavě.

Reklama

Doporučované