Hlavní obsah

Bývalý prezident USA Carter je se zlomeninou pánve v nemocnici

Foto: ČTK

Jimmy Carter.

Reklama

Bývalý americký prezident Jimmy Carter si v pondělí při pádu ve svém domě zlomil pánev a je hospitalizován. Oznámila to dnes agentura AP s odvoláním na sdělení Carterovy nadace.

Článek

Pětadevadesátiletý bývalý politik si letos přivodil několik zranění, naposledy před dvěma týdny při pádu utrpěl tržnou ránu nad obočím, která si vyžádala 14 stehů. V květnu Carter prodělal operaci kyčle.

Fraktura pánve je podle lékařů spíše menší. Carter je prý v dobré náladě a těší se na propuštění do domácího ošetřování.

Jimmy Carter je významný politik Demokratické strany, prezidentem byl v letech 1977 až 1981, a je nejstarším žijícím bývalým prezidentem Spojených států. Jeho manželství s dvaadevadesátiletou Rosalynn Carterovou se nedávno stalo nejdelším manželským svazkem mezi všemi prvními páry v dějinách USA. S víc než 73 společně prožitými lety překonali rekord George a Barbary Bushových.

Carter, který stále vyučuje v nedělní škole a věnuje se filantropii a humanitární činnosti, dostal v roce 2002 za aktivity v oblasti lidských práv Nobelovu cenu za mír.

Reklama

Doporučované