Hlavní obsah

Česká hudební akademie rozdala ceny Anděl. Nejlépe dopadla Bára Poláková, Lucie a The Atavists

Foto: ČTK

Sošku za album roku a jako sólová interpretka si odnesla zpěvačka Bára Poláková.

Reklama

V úterý večer se rozdávaly ceny české hudební akademie Anděl 2018. Letos přenos moderoval herec Tomáš Měcháček. Dvě sošky si odnesla kapela Lucie, zpěvačka Bára Poláková a nováčci The Atavists.

Článek

Jako první převzala cenu Bára Poláková, která vydala album ZE.MĚ, a to v kategorii Sólová interpretka. Zpěvačka zároveň získala cenu za nejlepší videoklip, a to konkrétně klip s názvem 2–8–5, který byl vytvořen přes sociální síť Instagram přes živé vysílání. Režíroval ho Jakub Machala.

Vedle interpretky byly nominovány ještě zpěvačky Never Sol s albem Chamaleo a Radůza s deskou Muž s bílým psem. Poláková cenu přebrala od Lenky Dusilové a Jiřího Dědečka.

Sólovým interpretem se stal Miro Žbirka. „Jsem z toho celý pryč, opravdu jsem to nečekal, a ještě v této sestavě,” uvedl zpěvák.

Celkem dvě ceny Anděl si odnesla skupina Lucie. Nejprve za skladbu roku Nejlepší, kterou znám. Přední skladba nové desky EvoLucie pochází z rukou Oskara Petra a Roberta Kodyma. Za zmíněnou desku kapela získala cenu Album roku. Do Fora Karlín však Lucie nedorazila, ceny tak přebíral manažer skupiny Ladislav Vajdička.

Skupinou roku byla vyhlášena funky kapela Monkey Business. Cenu jí vyneslo album Bad Time For Gentlemen.

Cenu v kategorii Rock získala kapela The Atavists z Hradce Králové. Ta se zároveň stala i objevem roku.

Do síně slávy byl uveden zpěvák kapely Framus Five Michal Prokop. „Je to můj první Anděl. Děkuju akademii, že nečekala, až si pro mě přijdou,” narážel na svou skladbu Blues o spolykaných slovech.

Reklama

Doporučované