Hlavní obsah

Český kapitán lodi pobořil Nizozemcům most. „Spadla bomba?“ reagoval svědek

Foto: Profimedia.cz

Poškozený most Gerrit Krolbrug v nizozemském Groningenu.

Reklama

V noci na neděli způsobila nákladní loď s českým kapitánem nehodu, při které došlo k závažnému poškození důležité dopravní tepny.

Článek

V sobotu večer krátce po půlnoci narazila do jednoho z mostů v nizozemském městě Groningen dopravní loď. Most, který denně využívá přes 15 tisíc cyklistů, byl významně poničen, píší zahraniční média. Motorkář projíždějící ve stejnou chvíli na skútru vyvazl téměř bez úhony.

Čtyřčlenná posádka uvedla, že most nezpozorovala. Kapitána lodi, kterým je muž z Česka, úřady zadržely. Podle informací se v jeho těle neprokázala přítomnost drog ani alkoholu.

Svědek incidentu popsal pro holandská média, jak v nočních hodinách uslyšel „strašlivou ránu“. „Říkal jsem si, jestli sem nespadla bomba,“ cituje jeho slova server nos.nl. I on potvrdil, že po diskuzi se členem posádky mu dotyčný řekl, že most neviděli.

Nákladní loď Bodensee dlouhá 110 metrů plula pod německou vlajkou ze Štrasburku do holandského města Delfzijl. Radnice v Groningenu uvedla, že se pokusí situaci vyřešit co nejdříve a kanál, který je významný dopravní koridor pro lodě z Amsterdamu do německých vod, zprovoznit. „Důsledky jsou pro cyklisty, chodce a motoristy obrovské,“ uvedl mluvčí radnice, který informoval o probíhajícím jednání s tamním ministerstvem pro infrastrukturu a vodní správu.

Reklama

Doporučované