Hlavní obsah

Chci hrát jako Kopitar. Z Hertla se stává v San Jose lídr, už jedná o smlouvě snů. Kolik milionů si vydělá?

Tomáš Hertl o svých dalších plánech v týmu San Jose Sharks.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tomáš Hertl nevyniká v ofenzivních statistikách, na hru San Jose má ale zásadní vliv. Sharks v něm vidí oporu budoucnosti a začali s útočníkem jednat o jeho životním kontraktu. „Chci být lídr týmu, věřím, že na to mám. Chtěl bych hrát jako Anže Kopitar,” řekl Hertl dnes v Praze.

Článek

Tomáš Hertl nastřílel v základní části NHL dvaadvacet branek, to je jeho nejlepší výkon od příchodu do San Jose před pěti lety. Není to ale jediné pozitivum, se kterým se po sezoně vrátil domů. V týmu Sharks začal přebírat roli lídra týmu a hráče, na kterého je spolehnutí. Střílel důležité branky, chodil na led v klíčových situacích a měl hrát proti nejlepším esům soupeře.

A to je základní předpoklad k tomu, aby v létě podepsal životní dlouhodobý kontrakt. Ten, který zajišťoval příjem tři miliony dolarů za sezonu, mu po sezoně vypršel. A protože Sharks chtějí kolem Hertla stavět svůj tým, může si říct dle odhadu Seznamu klidně o dvojnásobek.

„Během sezony jsem se chtěl soustředit na hru a nechtěl jsem, aby mě to svazovalo. Věřím, že to dopadne nejlépe, jak může,” řekl český útočník. Prioritou agenta Roberta Spálenky je podepsat víceletý kontrakt. Jednání se vzhledem k jeho výši prý mohou protáhnout.

„Mluvil jsem ale s generálním manažerem a vím, že mě chtějí. Že mě mají v San Jose rádi a počítají se mnou,” usmál se Hertl.

Co ještě po svém příletu do České republiky řekl novinářům? Podívejte se ve videu.

Reklama

Doporučované