Hlavní obsah

Cheb chystá bazénové centrum, mělo by nabídnout více atrakcí

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Nové bazénové centrum, jehož výstavbu připravuje město Cheb, by mělo nabídnout více atrakcí, aby mohlo konkurovat podobným zařízením v okolí. Doporučila to oponentní studie původního záměru.

Článek

Vedení města chce nyní projednat podobu bazénového centra v koalici i s opozičními zastupiteli. Pokud by se do stavby město pustilo, šlo by o investici, která překlene jedno volební období. „My jsme si poptali architektonickou studii, která byla takovým prvním nástřelem toho, co by město jako Cheb chtělo a co by mělo požadovat ohledně vybavení takové centra. Nyní máme i oponenturu, která je štědřejší v tom, co by mělo centrum nabídnout,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Podle prvních odhadů by stavba bazénového centra měla stát zhruba 300 milionů korun. Šlo by tak o nejvyšší investici města za poslední roky. Současný bazén, který je součástí základní školy, už současným požadavkům nestačí a je i technicky zastaralý. Jeho rekonstrukce by se tak už nevyplatila.

Město nyní dotuje provoz bazénu šesti až sedmi miliony korun ročně. Podle oponentní studie bazénového centra by provozně mělo takové zařízení hospodařit téměř vyrovnaně.

Lidé z Chebska nyní mohou využít moderních areálů ve Františkových Lázních nebo v německém Waldsassenu. Kromě toho Chebsko nabízí koupání i na přehradě Jesenice. Nové bazénové centrum by mělo být v Mírovém sadu mezi sídlištěm Spáleniště a železniční tratí. V této lokalitě by do budoucna mohl vzniknout i zimní stadion, jehož propojení s bazény by bylo energeticky výhodné.

Reklama

Doporučované