Hlavní obsah

Chrudim za přibližně 7,5 milionu korun zčásti opraví historickou radnici

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Chrudim zčásti opraví historickou radnici na Resselově náměstí zhruba za 7,5 milionu korun. Práce potrvají dvě stavební sezony. Město na rekonstrukci získalo dotaci ministerstva kultury.

Článek

Chrudim původně vypsala soutěž pouze na opravu krovu a střechy, nikdo se do ní však nepřihlásil. Napodruhé proto zakázku rozšířila i o rekonstrukci fasády směrem do náměstí a rozplánovala práce na dva roky.

„Letos se budeme primárně věnovat stropním konstrukcím, opravám a výměnám oken, budou nové vstupní vratové dveře a provedou se související kamenické práce. Vše bude zhruba za 2,9 milionu korun,“ řekl dnes novinářům místostarosta Aleš Nunvář (/Piráti). V roce 2022 se opraví střecha a krovy, náklady dosáhnou asi 4,7 milionu korun.

Dům z roku 1560 by měl postupně podstoupit kompletní rekonstrukci. Třetí etapa by zahrnovala opravu fasád, opravu atria a vnitřní prostory staré radnice.

V budově v současnosti sídlí městská policie a Turistické a informační centrum. V dalším možném využití historické budovy zatím vedení města nemá jasno.

Reklama

Doporučované