Hlavní obsah

Chtěl bych propojit svět západní a východní medicíny, říká teprve 22letý bylinkář

Dalibor Chytil o svém přístupu k léčbě, bylinkám i kosmetice.Video: Anita Baselová

 

Reklama

Mladý fytoterapeut nikdy nebral antibiotika, vždy se totiž vyléčil bylinkami. Přesto nyní studuje chemii a svou prací by chtěl přispět k propojení světů východní a západní medicíny. V léčbě lidí totiž podle něj není nic horšího než extrémně vyhraněný názor, namísto komplexního pohledu a spolupráce.

Článek

Je mu teprve 22 let, ale ambice má velké. Chtěl by spojit poznatky z bylinkářství a čínské medicíny s klasickou západní medicínou. Sám tímto způsobem pomohl několika desítkám lidí a vyřešil tak problémy, se kterými si klasická medicína nevěděla rady.

Dalibor Chytil, který si říká CityShaman, se ale nechce zaměřit jen na alternativní cestu, ví, že v některých případech je klasické lékařství nenahraditelné. Když sám ale s klienty pracuje, snaží se zjišťovat všechny souvislosti a podrobnosti. Často se tak například stává, že u člověka, který přichází s nevyléčitelným kožním problémem, je příčina úplně jinde, ve stravování, autoimunitní chorobě nebo ve stresující práci.

Kromě studia chemie na Vysokém učení technickém v Brně a práci s klienty se Dalibor Chytil věnuje i vývoji bylinné kosmetiky pro muže Beviro. Spolupracuje především s barbershopy a snaží se mužům nabídnout přírodnější aleternativu k všude využívané chemii.

Reklama

Doporučované