Hlavní obsah

Člen letošní poroty Czech Press Photo vystavuje v Praze

Foto: David Neff

Ilustrační foto.

Reklama

V sídle společnosti Czech Photo v Praze začala výstava jednoho z porotců soutěže Czech Press Photo Seana Gallupa. Začíná tak další ročník soutěže, protože zasedání mezinárodní poroty doprovází výstava jednoho z členů pravidelně.

Článek

Gallupova výstava bude přístupná veřejnosti od 20. října do 14. listopadu. Nominace Czech Press Photo pořadatelé oznámí 2. listopadu, výsledky zřejmě v lednu.

Sean Gallup z Getty Images žije a pracuje v Německu. Výstava v Czech Photo Centre nabídne průřez jeho kariérou. „Sean Gallup je skvělý fotograf a pravý reportážní profesionál. V 90. letech často fotografoval v České republice, zejména v Praze. Na výstavě například uvidíte jeho snímek bývalého komunistického pohlavára Miloše Jakeše,“ řekl Dan Materna, manažer soutěže Czech Press Photo.

Nyní fotoreportér Sean Gallup žije v Berlíně, kde s týmem nezávislých fotografů zajišťuje zpravodajství a obrazové pokrytí pro Getty Images v Německu, Švýcarsku a v Rakousku. Jeho fotografie se pravidelně objevují v médiích po celém světě a vycházejí na titulních stránkách deníků a magazínů, jako jsou například Time, The New York Times, The Washington Post, Der Spiegel, Vanity Fair, The Guardian, The Independent a mnoha dalších.

V jeho kariéře se stala stěžejní série fotografií vztahujících se k pravicovému extremismu, která byla v roce 2013 vystavena ve Vojenském historickém muzeu bundeswehru v Drážďanech a následně cestovala po 12 místech po celém Německu. V poslední době se autor věnuje dlouhodobému projektu, který dokumentuje globální oteplování v arktických a alpských oblastech.

Galerie Czech Photo Centre se nachází 100 metrů od stanice metra Nové Butovice v Seydlerově ulici. Ve velké výstavní síni se současně koná výstava Petra Bruknera Jen tak jsem šel kolem.

Reklama

Doporučované