Hlavní obsah

Co je podle Klause „barbarský přežitek“ a kdo je nový Jágr?

Středa 11. září 2019: den očima Markéty Bidrmanové.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V nové verzi hry Monopoly budou ženy dostávat více peněz než muži. Dámy, které šlápnou na políčko „GO“, obdrží 240 dolarů, pánové pouhých 200.

Článek

Nespravedlnost? Výrobce Hasbro chce podle svých slov jen dopřát ženám výhodu, kterou v reálném životě většinou požívají muži. „Příště by mohly mít ženy třeba v šachách místo krále druhou dámu,“ píše na Twitteru Patrik Nacher, poslanec za hnutí ANO. Ten si už Monopoly nekoupí.

Poslanec hnutí ANO Aleš Juchelka chce kontrolovat názory novinářů na jejich soukromých sociálních sítích. Komentátor Seznamu Jindřich Šídlo, tehdy ještě v České televizi, debatu rozvířil svou „arogantní čínskou bábou“. Sportovní redaktorka ČT Darina Vymětalíková tweetla, že lidé ze severní Moravy „nejsou moc chytří“. Podle Juchelky tím podrývají důvěryhodnost veřejnoprávních médií. Česká televize, Český rozhlas a ČTK by, jak řekl serveru Mediář, měly mít normy pro užívání sociálních sítí. Připravte se, hrajeme!

Pražská MHD je šestá nejrychlejší na světě. S průměrnou rychlostí 4,99 kilometru za hodinu se před ni dostaly Berlín, Paříž, Kodaň, Helsinky a Atény. Spočítali to na Polytechnické univerzitě v Turíně. Naopak Londýn, New York nebo Vídeň zůstaly až za českou metropolí.

A na konec rubrika „smějeme se s Václavem Klausem starším”. V pořadu XTV prozradil, že komunismus bránil Česko před tím, aby do něj vstoupily nové západní ideologie – genderismus a multikulturalismus. Odchod Velké Británie z Evropské unie je podle něj fajn, protože ubude peněz na „nejrůznější hlouposti, jako jsou lavičky a cyklostezky”. Deníku Blesk ze sicilské pláže a ve slaměném klobouku zase vzkázal, že dovolená je „barbarský přežitek, který se omylem zachoval do dnešní doby“. Proto ministrům kdysi doporučoval, aby se místo dovolených věnovali práci.

Basketbal je v Česku nový hokej. Satoranský je nový Jágr. Český basketbalový národní tým na mistrovství světa v Číně předčil všechna očekávání. Podporu mu originálně vyjádřili i herci Dejvického divadla. Video v příspěvku.

Reklama

Doporučované