Hlavní obsah

Denní přehled: Zrušený festival, andělé Aleny Schillerové a vyprodané Nintendo Switch

Foto: Profimedia.cz

Herní konzole Nintendo Switch jsou vyprodané a výrobce nestíhá produkovat další.

Reklama

Článek

Rozhoduje se o prodloužení nouzového stavu, rozvíjí se svědectví o nátlaku na Jaroslava Kuberu a s filmovým festivalem ve Varech se letos musíme rozloučit. Co dalšího přinesl dnešní den? Poslechněte si souhrn podstatného.

Filmový festival nebude

Kvůli koronavirové krizi se organizátoři rozhodli zrušit letošní filmový festival v Karlových Varech. Uskuteční se až za rok. „Dospěli jsme k závěru, že konání letošního ročníku karlovarského festivalu v náhradním termínu či rozsahu by s sebou stále neslo zdravotní rizika a omezení, která by bylo z organizačního hlediska velmi těžké zajistit,“ oznámil prezident KVIFF Jiří Bartoška.

Z dopisu čínské ambasády jsem měla hrůzu

„Lékař přes urgence nedostal z patologie žádnou zprávu. Ani já žádnou nemám. S paní primářkou se pořád dohadujeme, ale odmítá nám cokoliv vydat. Takže já se domnívám, že to byl infarkt, ale vlastně nevím, na co manžel umřel,“ říká Věra Kuberová, vdova po Jaroslavu Kuberovi. Šéf Senátu Miloš Vystrčil kvůli nátlaku na svého předchůdce poslal prezidentu Zemanovi už tři dopisy, kde ho žádá o vysvětlení.

Sbírka andělů

Trochu jiný pohled na šéfku státních financí Alenu Schillerovou. „Já jsem se kdysi potkala s irskou mystičkou Lornou Byrne, která je autorkou bestselleru Andělé v mých vlasech. Hodně mě to ovlivnilo, jde to zevnitř,“ vysvětluje ministryně svou lásku k andělům a mystice našemu reportéru Václavu Dolejšímu v jeho pořadu Neboli.

Podpultové zboží

Po čem je poptávka v době koronakrize kromě droždí? Po herní konzoli Nintendo Switch, která je globálně téměř všude vyprodaná a japonská firma ji nestíhá vyrábět. Za úspěchem stojí nejen přirozená touha si během karantény na několik hodin denně „zapařit“, ale také veleúspěšná (a překvapivě terapeutická) hra Animal Crossing, kde si stavíte vlastní opuštěný ostrov.

Chcete podrobnější souhrn?

Plnou verzi speciálního newsletteru se souhrnem toho nejdůležitějšího dění kolem pandemie koronaviru si můžete objednat ZDE. Chodí každý všední den.

Reklama

Doporučované