Hlavní obsah

Co se to stalo s Plíškovou? Takový výbuch jsem čekal a vnitřně se usmívám, říká její mentální kouč

Na emocionální výbuch Plíškové jsem čekal, říká její mentální kouč Marian Jelínek.Video: Jakub Burian, AP

 

Reklama

Pátou hráčku žebříčku WTA pobouřil na turnaji v Římě nesprávný výrok čárové rozhodčí za stavu 5:5 v rozhodujícím setu. Po konci utkání Plíšková rozmlátila raketu o umpire hlavní sudí Marty Mrozinské. Nečekanou reakci s námi zhodnotil její mentální kouč Marian Jelínek.

Článek

Karolína Plíšková zahrála důležitý míček evidentně do kurtu. Čárová rozhodčí to však nepostřehla a zahlásila aut. Českou hráčku to tak rozladilo, že už se na závěr utkání nedokázala zkoncentrovat. Po konci zápasu pak polské rozhodčí nepodala ruku a zlost si vybila také na umpiru. „Přiznám se, že jsem se pousmál. Nedávno jsme se o tom totiž bavili a radil jsem jí, že pokud to pomůže, tak ať jednou za čas rozmlátí raketu. V osobním životě také člověk občas práskne talířem a najednou se uklidní. Určitě to ale bude mít dohru,“ myslí si Marian Jelínek.

Plíšková svým chováním překvapila tenisovou veřejnost kvůli tomu, že měla pověst chladné, až téměř netečné hráčky. Podle Jelínka jí to ale může před blížícím se Roland Garros, na kterém bude obhajovat semifinálovou účast, pomoct. „Určitě si to spolu ještě celé rozebereme. Třeba něco prasklo a teď naopak dojde k ustálení na té pravé míře, která je k vrcholovému sportu potřeba,“ dodává Jelínek.

Reklama

Související témata:

Doporučované