Hlavní obsah

Co si dovolil David Rath k soudci, to jsem nikdy nezažila, říká žalobkyně Lenka Bradáčová

Bradáčová: Vůbec nám není jedno, jestli kauzu Rath u veřejnosti prohrajeme.

 

Reklama

Když jsme podávali obžalobu na Davida Ratha, řekla bych, že verdikt bude za dva roky, říká v Osmičce pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Kauza nemá pravomocný rozsudek ani po víc než pěti letech.

Článek

„David Rath vede velmi efektivní obhajobu,” hodnotí Bradáčová způsob, jakým se bývalý hejtman Středočeského kraje brání před soudem nebo ve veřejných prohlášeních. „My máme etická pravidla. Státní zástupce si nemůže dovolit přehnaná vystoupení, která by mohla strhnout veřejné mínění,” komentuje pak to, jestli žalobce neztrácí v případu Rath podporu veřejnosti.

Bývalého politika policie zadržela se sedmi miliony v krabici od vína v květnu 2012 kvůli podezření z přijímání úplatků v souvislosti s manipulováním veřejných zakázek. O tři roky později dostal nepravomocný trest 8,5 roku. Naposledy soudy odmítly nařčení z podjatosti i zpochybnění pořízených odposlechů.

V úvodním videu Bradáčová mimo jiné vysvětluje, proč je proti přímé demokracii v Česku, Jestli má politické ambice nebo zda nosí zbraň.

Lenka Bradáčová o kauze Čapí hnízdo a mužské konkurenci a titulu:

Šéfka pražských žalobců v Osmičce komentuje i další kauzu, jež hýbe Českem. Jednoznačně odmítá kritiku kvůli údajnému načasování žádosti o vydání poslanců ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka v případu padesátimilionové dotace pro farmu Čapí hnízdo.

V rozhovoru ve druhém videu se také vrací k ocenění „Nejvlivnější žena Česka”, které jí letos už popáté v řadě udělil časopis Forbes, a vysvětluje, jestli pro ni je těžké obstát v mužské konkurenci.

Reklama

Doporučované