Hlavní obsah

Croatia Airlines budou nově létat z Prahy do Splitu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Letecká společnost Croatia Airlines spustí od 26. června přímou linku mezi Prahou a chorvatským Splitem. Nové spojení bude fungovat v letní sezoně jednou týdně.

Článek

Dnes o tom informovaly Letiště Praha a Croatia Airlines. Do Splitu od víkendu létají také Smartwings. Croatia Airlines je chorvatským národním leteckým dopravcem. Linku z Prahy do Splitu bude provozovat každou sobotu, a to minimálně do 11. září. Letenky jsou podle dopravce v prodeji už nyní.

Pražské letiště tak získá další novou linku. Už dříve byly ohlášené například nové linky Smartwings do Londýna či Nice. Do Petrohradu od dubna nově létá také letecká společnost Rossiya. V závěru května by pak letecký dopravce AnadoluJet měl spustit lety do turecké Antalye.

Pražské letiště má na květen v letovém řádu naplánované lety do zhruba 35 destinací, a to včetně charterových letů. Jde o linky do klíčových evropských měst, jako jsou Amsterdam, Frankfurt nebo Paříž, dále do dovolenkových destinací jako Hurgada, Madeira, Kanárské ostrovy, nebo jde o dálkové linky na velká přestupní letiště v Dubaji a Dauhá. Letiště počítá s tím, že dopravci budou postupně obnovovat další linky, které jsou nyní přerušené kvůli pandemii koronaviru. V prvním letošním čtvrtletí letiště odbavilo zhruba 251.000 cestujících, což je meziročně o 90 procent méně.

Reklama

Doporučované