Hlavní obsah

Dakar je sen, mnozí ale jezdí jen pro radost, říká závodník Vašátko

Rozhovor s Jiřím Vašátkem.

 

Reklama

Dakarská rallye dospěla do své desáté etapy. Z nejznámějšího motoristického závodu odstoupilo už více než sto jezdců. O jeho náročnosti a podmínkách mluvil závodník a organizátor Intercontinental Rally Jiří Vašátko.

Článek

Dakarská rallye úspěšně organizuje svůj jubilejní čtyřicátý ročník. Kulaté číslo ale není jedinou zajímavostí letošního závodu. Dakar 2018 je extrémně náročný, po osmé etapě už závodí jen čtyři pětiny všech jezdců, kteří se 6. ledna postavili na start.

Více než stovka závodníků tak nedojede do cíle, mezi nimi například i motocyklista Ondřej Klymčiw, který po pádu ve třetí etapě skončil dokonce v nemocnici v umělém spánku. Podle Jiřího Vašátka se ale do budoucna nic měnit nebude. „Právě náročnost a nevyzpytatelnost dakarské rallye je to, co je na ní tak atraktivní,“ říká.

Intercontinental Rally, která začíná už příští týden, se jede tradičním africkým terénem, na nějž byli před lety zvyklí i na Dakaru. Nová jihoamerická trať ale k Dakaru sedí, podle Vašátka je dost podobná a zajímavá.

Reklama

Doporučované