Hlavní obsah

Dál půjdu proti lidem, kteří systematicky devastují naše město, říká středoškolák, který nazval primátorku malým Babišem

Středoškolák vyhrál spor s prostějovskou primátorkou. Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel , Seznam Zprávy

 

Reklama

Středoškolák Jakub Čech se nedopustil přestupku, když upozornil na střet zájmů prostějovské primátorky Aleny Raškové. V souvislosti s tím ji nazval malým Babišem. Primátorka při jednání rady o pronájmu městských prostor pro střední školu automobilní neupozornila, že je spolumajitelkou této instituce.

Článek

Upozornil na střet zájmů prostějovské primátorky Aleny Raškové a v souvislosti s tím ji nazval malým Babišem. Rašková jej obvinila, že ji hrubě urazil a poškodil pověst. Sedmnáctiletý středoškolák Jakub Čech však nijak zákon nepřekročil.

Městský úřad v Konici na Prostějovsku, který případ posuzoval, nyní spor vyřešil ve prospěch sedmnáctiletého aktivisty. Usnesení mají Seznam Zprávy k dispozici. V odůvodnění úředníci píší, že osoby vystupující ve veřejné sféře musejí počítat s vyšší mírou a intenzitou kritiky. Ta podle konického úřadu navíc měla reálný základ.

Čech loni poukázal na to, že primátorka porušila zákon. Při jednání radních o pronájmu městské budovy pro střední automobilní školu nehlasovala. V zápise však měla oznámit střet zájmů. Soukromou školu totiž spoluvlastní. Udělala to až dodatečně poté, co Čech na její chybu upozornil.

Reklama

Doporučované