Hlavní obsah

Čínská CEFC koupila německou firmu na prázdniny. Češi si budou moci balíčkovat dovolenou

CEFC vstupuje na německý trh cestovního ruchu.

 

Reklama

CEFC a investiční skupina Rockaway koupily německé firmy, jejichž roční obrat činí přibližně 25 miliard korun.

Článek

Největší německou on-line cestovní agenturu AIDU (Ab-in-den-Urlaub.de) spolu s předním letenkovým portálem Fluege.de koupila investiční skupina Rockaway a čínská společnost CEFC, která už vlastní známou agenturu Invia.cz.

Roční obrat obou koupených firem je 924 milionů eur (25 miliard korun). Na kolik transakce přišla, ale známo není.

Investiční partner Rockaway Jaroslaw Czernek si od akvizice slibuje vytvoření platformy on-line služeb v oblasti cestovního ruchu nejen pro německý trh. „Díky tomu, že Invia i AIDU mají stejný byznys model, se můžeme zaměřit na vzájemnou synergii portálů a vytvořit platformu on-line služeb na poli cestovního ruchu, která cílí na trh o velikosti 140 milionů obyvatel, zahrnující i Německo a další evropské země," uvedl.

Finančním partnerem obchodu je společnost CEFC, která si jako hlavní sídlo pro své evropské aktivity vybrala právě Českou republiku. Podle její výkonné viceprezidentky Marcely Hrdé díky této akvizici vzroste počet čínských turistů mířících do Evropy.

Dopad i na Čechy

Z této transakce bude těžit i Invia.cz, kterou často využívají Češi. Invia figuruje i na slovenském, polském a maďarském trhu. Zákazníci se mohou těšit na nové služby, například moderní systém dynamického balíčkování zájezdů, kde si klient sám sestavuje dovolenou. „Díky tak vysokému počtu dodavatelů budou mít naši klienti nejširší výběr s možností sestavit si vlastní zájezd za nejlepší cenu," dodal šéf Invie Michal Drozd.

On-line cestovní agentura AIDU za tento rok zprostředkuje dovolené a další služby v hodnotě téměř 500 milionů eur (13,5 miliard korun). Společnost sídlí v Lipsku a kromě Německa působí i na rakouském a švýcarském trhu.

Druhá koupená firma Fluege.de na tom není o moc hůř - během letošního roku zprostředkuje letenky a další služby v hodnotě 425 milionů eur (přes 11 miliard korun). Jde o vyhledávač letenek, který sdružuje nabídky více než 750 leteckých společností s výběrem pravidelných, low-cost i charterových letů. Nabízí řadu dalších služeb, jako je rezervace hotelů a půjčování aut.

Reklama

Doporučované