Hlavní obsah

Další kolaps drah, vlaky v Praze zastavil výpadek proudu

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Během posledních týdnů jde o již několikátou mimořádnou situaci na české železnici.

Reklama

Pražské Hlavní nádraží ochromila porucha trakčního vedení, další trať zastavil požár. Cestující opět evakuovali.

Článek

Hlavní nádraží v Praze postihla v neděli po poledni porucha trakčního vedení. Provoz vlaků na nádraží byl zastaven. Podle odhadů webu Českých drah by mohl být obnoven v neděli navečer. Železniční dopravu v Praze navíc zkomplikoval požár napájecí stanice, kvůli kterému se zastavily vlaky na frekventované trati z hlavního města na Beroun.

Podle informací organizace Správa železnic na Hlavním nádraží po poledni zjistili, že mají prověšené trakční vedení. „Momentálně jsou tam naši technici, kteří kontrolují jeho stav,“ sdělil ČTK v poledne mluvčí organizace. Dodal, že nádraží se ocitlo bez proudu.

Výpadek napájení se dotkl několika desítek spojů, které na Hlavním nádraží začínají nebo končí. Vlaky na hlavní trati od Ústí nad Labem musely ukončit jízdu podle webu drah na nádraží Praha-Holešovice. Příměstské vlaky na lince do Uhříněvsi pak zastavily ve Vršovicích.

Železniční dopravu v Praze zkomplikoval také požár napájecí stanice v Malé Chuchli, který ochromil vlaky mezi Smíchovem a Radotínem. „V souvislosti s požárem došlo k výpadku energie na železniční trati,“ informovali na Twitteru pražští hasiči, kteří v Chuchli pomáhali s evakuací cestujících z vlaku uvázlého na trati.

Reklama

Související témata:

Doporučované