Hlavní obsah

Dánové zřejmě našli pozůstatky švédské novinářky, která zmizela po výletu v ponorce

Dánská policie nalezla u pobřeží torzo ženského tělaVideo: AP

 

Reklama

Torzo ženského těla zatím policisté neidentifikovali, je ale pravděpodobné, že se jedná o pohřešovanou novinářku Kim Wallovou.

Článek

Ženské tělo bez hlavy a končetin našla v pondělí dánská policie v rámci pátrání po pohřešované švédské novinářce u pobřeží nedaleko Kodaně.

„Je jasné, že policie, stejně jako média a všichni ostatní, spekuluje, zda se jedná o tělo Kim Wallové, ale to zatím nemůžeme potvrdit,“ řekl BBC mluvčí kodaňské policie Jens Moller. Torzo se zatím nepodařilo identifikovat.

K objevu došlo nedlouho poté, co dánský majitel největší amatérsky postavené ponorky Peter Madsen, který čelí podezření z neúmyslného zabití žurnalistky Kim Wallové, vyšetřovatelům přiznal, že žena zemřela na palubě jeho stroje. Údajně se tak stalo při nehodě a on ji následně pohřbil v moři.

Novinářku Wallovou naposledy viděli, jak vstupuje na Madsenovu ponorku, o níž psala reportáž. Vynálezce původně tvrdil, že Kim Wallová sice na jeho plavidle byla, ale později z něj vystoupila.

Policie šestačtyřicetiletého Madsena zadržela na 24 dnů a čelí obvinění z neúmyslného zabití. Sám ale obvinění odmítá.

Švédská novinářka odjela s Madsenem na krátkou plavbu kvůli připravovanému článku ve čtvrtek 10. srpna. Když se ale nevracela, obrátil se její přítel na policii.

Den po vyplutí ponorky zachránila námořní hlídka kapitána z jeho potápějícího se plavidla. Ve vylovené ponorce ale tělo novinářky nebylo. Policie následně uvedla, že Madsen zřejmě svou ponorku potopil schválně.

Reklama

Doporučované