Hlavní obsah

Děčín připravil vizi rozvoje města, lidé ji mohou připomínkovat

Foto: Seznam Zprávy

Ústecký kraj.

Reklama

Děčín zveřejnil návrh strategického plánu rozvoje pro roky 2021 až 2027, chce mimo jiné do města přilákat víc turistů a zamýšlí investovat do výstavby cyklotras.

Článek

K dokumentu může veřejnost vznášet připomínky. Po jejich zpracování se jím budou zabývat v říjnu zastupitelé.

Plán stanovil oblasti, do kterých mají přednostně směřovat finance. Jeho smyslem je také připravit město na programové období EU 2021-2027. „Na jeho tvorbě měla možnost kromě odborníků a zaměstnanců magistrátu podílet se i veřejnost v rámci jednotlivých pracovních skupin. Myslím, že se podařilo vytvořit dokument, který je aktuální a jasně stanovuje budoucí rozvoj našeho města,“ uvedl Jaroslav Hrouda, pověřený výkonem pravomoci primátora.

Z návrhu mimo jiné vyplývá, že radnice chce zvýšit počet turistů, kteří do Děčína přijíždějí, investovat do stavby cyklotras, eliminovat zneužívání sociální podpory na bydlení, zajistit dostatek parkovacích ploch v rezidenčních částech města a další. Dosáhnout toho, aby obyvatelé více využívali cyklistické dopravy, chce radnice dobudováním páteřních cyklostezek a městských cyklotras.

Připravovat a nabízet hodlá město vhodné areály, objekty a pozemky pro další podnikatelské využití. Připomínky k dokumentu mohou lidé zasílat do 17. srpna. Návrh je zveřejněný na webu města.

Reklama

Doporučované