Hlavní obsah

Den otevřených dveří na Masarykově univerzitě letos bude on-line

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Vysoké školy sice kvůli koronaviru zůstávají zavřené, Masarykova univerzita přesto uspořádá pro uchazeče den otevřených dveří. Uskuteční se letos on-line formou v sobotu 7. listopadu.

Článek

Uchazeči se tak alespoň na dálku seznámí s prostředím vysoké školy, mohou také navázat kontakt se svými potenciálními vyučujícími a spolužáky.

Každá fakulta má pro uchazeče přichystaný program, který bude k dispozici na webové stránce openday.muni.cz. Jeho součástí bude video s přednáškou o studiu nebo například možnost interaktivní prohlídky budov univerzity. Každý zájemce může virtuálně „navštívit“ až tři fakulty za jeden den.

„Právě možnost společných diskuzí a také příležitost osobně poznat univerzitní prostředí, prohlédnout si posluchárny, laboratoře nebo knihovny a seznámit se s budoucími pedagogy a spolužáky pravidelně láká velký počet uchazečů. Ani letos o to nebudou ochuzeni,“ řekla koordinátorka akce Veronika Carbochová.

Studenti jsou rádi, že den otevřených dveří zůstal zachovaný aspoň v on-line prostředí. „Trochu se bojím toho, jak to bude probíhat. Přijde mi, že nemůžu poznat školu tak dobře, jako kdybych tam byl osobně. Bude mi chybět osobní komunikace a také možnost se podívat, jaká sorta lidí má o dané studium zájem,“ řekl ČTK Jan Březina, který o studiu na Masarykově univerzitě uvažuje.

Pro účast v on-line diskuzích o studijních programech je třeba se registrovat, a to nejpozději do pátku. Večer před akcí účastník obdrží e-mail s příslušným odkazem. „Pak může navštívit chatovací místnosti a ptát se současných studentů na cokoli, co ho o studiu zajímá,“ upřesnila Carbochová.

K dispozici bude uchazečům také MUNIbot, což je chatovací robot vytvořený pro automatizaci komunikace. Představí univerzitu i její fakulty, přiblíží studium a ukáže uchazečům, s čím se mohou setkat při přijímacích zkouškách.

Reklama

Související témata:

Doporučované