Hlavní obsah

Den v byznysu: Na západě svítá, záchrana Evropy přijde zpoza oceánu

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 16. března.

Článek

Mezi ekonomy se říká, že když americké hospodářství kýchne, dostane to evropské rýmu – a co teprve když místo obvyklých patogenů útočí koronaviry. Stejně tak obvykle platí, že z krize jako první vystartují USA a pomohou z ní vytáhnout i Evropu.

A náznaky, že to tak bude platit i tentokrát, se za oceánem už množí. Alespoň tyto „zelené výhonky“ vnímá partnerka poradenské společnosti EY Alice Machová. Podrobnosti najdete v úvodním videu.

České firmy chtějí nabírat

Ale optimismus nemusíme čerpat jen z dění za Velkou louží, dobré zprávy přišly i z Česka. Podle dat náborové společnosti ManpowerGroup se tuzemské firmy nemohou dočkat otevření ekonomiky. To podle nich přijde ve druhém čtvrtletí letošního roku a tehdy se chystají nabírat.

Zemědělci mají bojovat s erozí

Přes patnáct let se čeká na protierozní vyhlášku, která má řešit problém odplavování staleté půdy z polí. Návrh konečně míří do meziresortního připomínkového řízení a počítá s tím, že z polí nesmí zmizet více než devět tun ornice na hektar.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované