Hlavní obsah

Den v byznysu: Epicentrum luxusu se vylidnilo. Jedna žena na tom získala

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Pusťte si pořad Den v byznysu.

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 25. května.

Článek

Kvůli pandemii zmizely z centra měst tisíce a statisíce turistů, což pocítila především pražská Pařížská ulice – epicentrum luxusu v Česku. Kdo výpadek turistů neustál, musel nejdražší ulici v Česku opustit. Šéfka společnosti Carollinum Tamara Kotvalová se řídí pravidlem, že v krizi se musí investovat – a v říjnu se její přesvědčení zhmotní v novém butiku věhlasné hodinkářské firmy.

Církev předbíhá dobu

Katolická církev často dostává nálepky zkostnatělé organizace, která si na novinky nepotrpí. V oblasti elektromobility to neplatí, naopak. Svatý otec se domluvil s kalifornským start-upem Fisker a jeho nový papamobil bude navzdory bílému laku nejzelenější vozidlo, kterým pontifikové kdy jezdili.

Stanu se větším a ještě větším...

„Stanu se menším a ještě menším, až budu nejmenším na celém světě,“ veršuje básník Jiří Wolker. Šéfové společnosti IMOS Brno by básnili úplně v opačném gardu, jejich stavební gigant koupil společnost Silnice Morava a s ní i její kamenolom. IMOS Brno patří mezi desítku největších stavebních firem a tento obchod její pozici jen posílí.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované